Advertorial


Your extension for your next congress in Switzerland

Lausanne Montreux Congress

Foto: Pano Montreux ©LMC

In het hart van Europa, op slechts 40 minuten van de internationale luchthaven van Genève, zijn Lausanne en Montreux twee compacte, bloeiende en kosmopolitische steden die door adembenemende landschappen worden omringd: van besneeuwde Alpen tot de rust van het Meer van Genève en het UNESCO Werelderfgoed Erfgoed wijngaarden van Lavaux. De regio Lausanne en Montreux, de thuisbasis van toonaangevende onderwijs-, onderzoeks-, multinationale bedrijven en startups, is de perfecte bestemming voor evenementen, congressen en conferenties.

Duurzaam Lausanne Montreux Congress (LMC) Lausanne en Montreux, die onlangs zijn gerangschikt in de Top 20 Global Destination Sustainability Index, streven naar duurzaamheid door middel van doordachte ruimtelijke ordening. In juni 2021 onthulde Lausanne Montreux Congress ‘LMCare 2025’, een wereldwijde strategie die gericht is op het verbeteren van de presentaties van de regio op het gebied van duurzaam toerisme. LMC wil de regio van het Meer van Genève bekend maken als voorbeeldige bestemming op het gebied van duurzaamheid en wil in de top 10 meest duurzame zakelijke bestemmingen ter wereld worden.

Foto: Pano Sauvablin Lausanne ©LCM

Congrescentra De bestemming Lausanne Montreux heeft diverse congrescentra voor regionale, nationale en internationale evenementen. Het SwissTech Convention Center is gelegen op de campus van École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL) met een capaciteit voor max. 3.000 personen. 2m2c Montreux Music & Convention Centre is vooral bekend om het beroemde Montreux Jazz Festival. Het auditorium Stravinski kaan conferentie van 1.800 personen herbergen. Het Beaulieu Convention Center biedt plaats aan 100 tot 5.400 personen. En het Olympisch Museum.

Foto: SwissTech Convention Center ©SwissTech Convention Center

Foto: 2m2c-Montreux Music & Convention Centre ©Maude Rion-2m2c

Foto: Beaulieu Convention Center – Halle Sud ©LMC

Olympisch museum ©LMC

Olympisch Museum Aan de oevers van het Meer van Genève bevindt zich het Olympisch Museum in Lausanne, de Olympische hoofdstad. De IOC heeft zelf het museum opgericht. Naast de buitengewone collectie medailles, fakkels en andere Olympische voorwerpen, is het auditorium met 200 zitplaatsen uitgerust met de nieuwste audiovisuele technologieën. Extra ruimtes en een restaurant kunnen worden gebruikt voor recepties voor maximaal 1.000 personen en galadiners tot 500 gasten. En niet te vergeten de uitzonderlijke natuurlijke omgeving met uitzicht op het meer van Genève en de Alpen, evenals toegang tot de enorme beeldentuin. Om het sportieve thema optimaal te benutten, biedt het Olympisch Museum thema-evenementen en -producties aan. Doordrenkt met de Olympische geest, zullen gasten zich uw evenement nog heel lang herinneren!

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals.

Voor advies en informatie: Switzerland Convention & Incentive Bureau Lisette van Dolderen E scib.nl@switzerland.com T 020 620 92 29 W www.MySwitzerland.com/meetings