Advertorial


Meet, Share en Reconnect in Frankrijk

MuCEM©iStock_Flavio Vallenari

Onze Franse partners zijn er helemaal klaar voor om MICE specialisten weer zo goed mogelijk te assisteren bij de organisatie van hun incentive reis, vergadering, evenement of congres in la douce France. De Covid-crisis heeft ons allemaal geraakt, maar in het verleden heeft Frankrijk al meerdere keren bewezen over een goede veerkracht te beschikken en heeft zij zich altijd kunnen herstellen en aanpassen aan de situatie. Dat is nu niet anders. Na meer dan een jaar zonder meetings en events voor professionals kan het herstelplan voor de Franse MICE markt omschreven worden in drie termen: Meet, Share, Reconnect.

Immers events voor professionals zijn een uitstekende manier om mensen samen te brengen en te stimuleren om samen te werken, zich te ontwikkelen op weg naar succes. Om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, kennis uit te wisselen, relaties te versterken en vertrouwen op te bouwen en dit alles in een prettige setting met een moment van ontspanning. Er zijn genoeg redenen om evenementen te organiseren en ook zeker genoeg verrassende bestemmingen in Frankrijk waar ze gehouden kunnen worden.

Chambord©AdobeStock_pigprox

Cultuur, gastronomie, diversiteit... Niet alleen staat Frankrijk bekend om haar ‘art de vivre’, de heerlijke gastronomie en het rijke culturele erfgoed maar ook om de geografische diversiteit: bergen, zee, de echte ‘campagne’ en gezellige steden. ... en sport Een andere mooie insteek voor een event in Frankrijk is de ruime keuze aan grote culturele en sportieve evenementen met op de agenda een paar echte toppers: het WK rugby in 2023 en de Olympische Spelen in 2024. Vernieuwing De MICE sector is een belangrijke sector in Frankijk waar veel in wordt geïnvesteerd en die zich constant vernieuwd, zo duurzaam mogelijk. In Parijs bijvoorbeeld zijn recent vele culturele plekken geopend die perfect als locatie kunnen dienen. Want in Frankrijk kun je in vele kastelen, monumenten en musea prima terecht voor een privé event in een exclusieve setting.

Cap d'Antibes, Eden Roc©Atout France_Robert

Musée des Confluences Lyon©Atout France_JF Rollinger

Bordeaux_Cite_du_Vin@Atout

Enkele tips voor nieuwe MICE locaties in Parijs: -Bourse de Commerce: architect Tadao Ando heeft deze voormalige handelsbeurs van een nieuw design voorzien voor de kunst van Collection Pinault-Paris -Hôtel de la Marine: Stap terug in de tijd in dit iconische gebouw en bewonder de unieke interieurs -Het tijdelijke Grand Palais (vanwege renovatie) met 10.000m2 ruimte voor tentoonstellingen en events -Carnavalet museum: compleet gerenoveerd museum over de geschiedenis van Parijs met zalen voor events -MUN dakterras van Galeries Lafayette Champs-Elysées, binnen en buiten te privatiseren

Nieuwe hotels in Parijs geschikt voor MICE: -Pullman Paris Montparnasse, 957 kamers met uitzicht: na 3 jaar renovatie een waar flagship met prachtige open air rooftop bar en eindeloze ruimtes voor seminars en events. -Hotel Le Grand Controle in het kasteel van Versailles met 14 prachtige kamers en suites in het kasteel, catering verzorgd door beroemde chefkok Alain Ducasse en een Valmont SPA. -Maison Mère, 51 kamers en 2 suites met geweldige vintage collectie, een kunst galerie en pop-up store voor designers - Hotel Paradiso – MK2, een hotel geheel in het teken van film met 34 kamers en 2 suites en een dakterras met open air cinema. - Madame Rêve, opening eind oktober, 82 kamers op 3e en bovenste etage van het Louvre Postkantoor. En dan hadden wij het alleen nog maar over Parijs. Kortom genoeg mogelijkheden en éen ding is zeker: in Frankrijk ben je verzekerd van de juiste expertise, innovatieve oplossingen en het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen en te voldoen aan de eisen van organisatoren. Au revoir!

©Maison Mère Paris

Deel dit artikel