Door: Tijn Kramer

ITA Airways, opvolger van Alitalia, van start

De nieuwe nationale luchtvaartmaatschappij van Italië, ITA Airways, heeft afgelopen weekend zijn inaugurele vluchten uitgevoerd. Daarbij werden de merknaam en logo gepresenteerd, waarin het rood, wit en groen van Alitalia zijn gerecycled. Italy Air Transport (ITA) is officieel gelanceerd nadat het failliete Alitalia donderdagavond zijn laatste vluchten had uitgevoerd. Hiermee kwam een einde kwam aan een 74-jarige zakelijke geschiedenis die de afgelopen jaren door een reeks financiële crises werd gekenmerkt. Alitalia leed sinds 2008 elk jaar verlies. ITA gaat zich meer richten op lowcost-vluchten. Door het grote verschil met Alitalia is geen sprake van een verkapte doorstart, volgens de Europese Commissie. Het veel kleinere ITA Airways neemt slechts een kwart van de meer dan 10.000 werknemers van Alitalia in dienst. De onderhandelingen met vakbonden zijn nog gaande. ITA betaalde 90 miljoen euro voor de rechten op het merk en de website van Alitalia, maar de nieuwe luchtvaartmaatschappij heet ITA Airways en heeft een eigen website en een nieuw frequent flyer-programma, genaamd Volare (vliegen). Het de kleinere omvang is ITA flexibel genoeg om te concurreren met lowcost-maatschappijen, zegt ITA-voorzitter Alfredo Altavilla.

Artikel gaat verder na de advertentie

image

Australische minister van Toerisme optimistisch over openen grenzen voor kerst

De Australische minister van Handel en Toerisme, Dan Tehan, heeft de mogelijkheid geopperd dat het land al voor kerst zijn grenzen kan openen voor internationale toeristen. ‘Natuurlijk is het onze prioriteit om Australiërs naar huis te brengen’, stelde Tehan maandag tegen Sky News Australia. ‘Maar ik denk dat we voor de kerst kunnen beginnen met iedereen toe te laten, ook internationale toeristen.’ De minister verklaarde al eerder dat Australië voor kerst zijn internationale grenzen wil openen. Voor het eerst stelde Tehan nu dat het land ook weer vakantiegangers wil ontvangen. Voorwaarde is wel dat Australiërs een vaccinatiegraad van minimaal 80 procent hebben. De aankondiging komt na de bekendmaking van de Australische regering dat het land Britse expats wil toelaten om het tekort aan arbeidskrachten in het land aan te pakken. Tehan benadrukt de noodzaak van een hoge vaccinatiegraad, met als voorwaarde dat minimaal 80 procent van de bevolking ouder dan 16 jaar volledig is gevaccineerd. Tegen het weekend had 68 procent van de volwassen bevolking in Australië dubbele bescherming. Bijna 85 procent had een eerste dosis vaccin gekregen. Vorige week kondigde de regionale regering van de staat New South Wales, met de metropool Sydney, aan dat het vanaf 1 november de internationale grenzen van de regio zou heropenen. De 14-daagse hotel-quarantaine vervalt dan voor mensen die volledig zijn gevaccineerd. In New South Wales is al meer dan 80 procent van de bevolking twee keer ingeënt. De Australische premier Scott Morrison nuanceerde de aankondiging van New South Wales en stelde dat de nieuwe regels in eerste instantie alleen zouden gelden voor Australische staatsburgers en mensen die in Australië wonen. Het land zal geleidelijk verder worden opengesteld. De Australische autoriteiten hebben anderhalf jaar geleden de grenzen gesloten en Australië grotendeels afgesloten van de rest van de wereld. Sindsdien konden veel Australiërs niet naar huis omdat de kosten voor vluchten en quarantaine extreem hoog waren en vergunningen moeilijk te krijgen waren. Omgekeerd zitten de ongeveer 25 miljoen inwoners van Australië grotendeels vast in het land.

Amerika opent grenzen vanaf 8 november 2021

De Verenigde Staten openen vanaf 8 november aanstaande de grenzen voor volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers, dat bevestigt de Amerikaanse overheid. Reizigers moeten een vaccinatiebewijs kunnen tonen voordat ze aan boord gaan van vliegtuigen die naar de VS vliegen. De VS kondigden op 20 september aan dat de Verenigde Staten de beperkingen voor luchtreizigers uit 33 landen, waaronder China, India, Brazilië en het grootste deel van Europa, begin november zou opheffen. De precieze datum werd toen nog niet bekendgemaakt; 8 november 2021 is bevestigd.

Oostenrijk lanceert grootste wintercampagne ooit

Het Oostenrijks Toeristenburo heeft gisteren de grootste wintercampagne ooit afgetrapt in maar liefst zeventien landen tegelijk, waaronder in Amsterdam. Met de campagne ‘Winterlove’ wil Oostenrijk inzetten op samen beleven, zowel op als buiten de piste. TravMagazine was aanwezig bij de lancering in restaurant De Kas in Amsterdam, waar ook een liveverbinding was met de nieuwe algemeen directrice van de Österreich Werbung, Lisa Weddig. “Vorige winter konden we door Covid helaas geen gasten verwelkomen, maar dit jaar kijken we met groot vertrouwen naar het aankomende winterseizoen. Onze veiligheidsstrategie is op orde. Oostenrijk is een van de eerste landen die de maatregelen voor aankomende winter bekend heeft gemaakt. We lanceren nu de grootste wintercampagne ooit in de geschiedenis van toerisme marketing in Oostenrijk. Met de hashtag #winterlove werken we samen aan maximale internationale zichtbaarheid voor Oostenrijk deze winter”, aldus Weddig. De komende weken zal Oostenrijk overal zichtbaar zijn, van TV-spots tot YouTube-advertenties. Duidelijkheid “Over ongeveer twee weken start het skiseizoen, maar uiteraard moet de sneeuw wel op tijd komen”, laat Thiebout van de Berg (Oostenrijks Toeristenburo) weten aan TravMagazine. “De winter is goed geboekt. Oostenrijk was het eerste land dat de veiligheidsmaatregelen voor aankomende winter naar buiten bracht. Daar waren we heel blij mee, omdat je toch ziet dat men wacht op duidelijkheid. Er wordt niet alleen goed geboekt voor de kerst- en voorjaarsvakantie, maar voor de hele winter. We zijn perfect voorbereid op de winter.”

Deel dit artikel