Door: Tijn Kramer

IBTM Wired in juni, beurs op groen

Als de voortekenen niet bedriegen, is de eerste grote internationale mice-beurs weer IBTM World in Barcelona. Voor IMEX komt de kentering net te vroeg maar voor de beurs in Barcelona staan de lichten vooralsnog op heerlijk groen. Wel organiseert IBTM een online symposium van 28 juni tot en met 1 juli! De beurs staat vooralsnog nog steeds voor 28 november – 1 december gepland. Things are looking up.

Nieuw Intercontinental in Barcelona

IHG Hotels and Resorts brengt deze zomer het merk Intercontinental naar Barcelona, met een hotel in de wijk Montjuic in de stad. Dit is het tweede hotel van het merk in Spanje, met een pand dat momenteel geopend is in Madrid. Het hotel bevindt zich op het terrein van het voormalige Crowne Plaza Barcelona en ondergaat een complete transformatie. Intercontinental Barcelona zal 273 kamers en 18 suites bieden, samen met drie restaurants en bars, waarvan er één zal worden geleid door een chef-kok met een Michelinster. Er komt ook een spa van 1.200 vierkante meter en een ‘kenmerkende Club Intercontinental-ervaring’. Het hotel zal ook meer dan 3.000 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte bieden, waaronder 18 vergaderruimten met een capaciteit van 1.200 personen. Diensten omvatten interactieve ervaringen zoals augmented reality, virtual reality en videomapping. Bovendien zal het hotel bij opening een biosfeercertificering ontvangen om te garanderen dat het voldoet aan een reeks internationale duurzaamheidseisen.

Accor lanceert vergaderconcept

Hotelketen Accor lanceert ‘ALL CONNECT’, een nieuw hybride vergaderconcept, mogelijk gemaakt door Microsoft Teams. Het gaat om een innovatief hybride evenementen-concept en moet naadloze fysieke en virtuele vergaderingen wereldwijd mogelijk maken. Dit nieuwe concept stelt gasten over de hele wereld in staat zich aan te passen aan de nieuwe manieren van werken die naar verwachting een blijvende erfenis zullen zijn van de Covid-19-pandemie.Tegenwoordig biedt 55% van de Accor-hotels met vergaderruimten hun klanten al hybride vergaderoplossingen. Het nieuwe All Connect-concept, gelanceerd in april 2021, zal ervoor zorgen dat Accor-hotels een verrijkte volledige ervaring kunnen bieden die de lat voor een hybride vergaderervaring opnieuw legt. Het ambitieuze doel van Accor is om tegen 2022 100% van de hotels met vergaderruimte te laten voldoen aan de nieuwe norm voor hybride vergaderingen voor alle merken, van economy tot ultra-luxe wereldwijd. Het concept zal zich voornamelijk richten op kleine bijeenkomsten (8 tot 50 fysieke deelnemers).

Artikel gaat verder na de advertentie

image

Bierhotel met kamertap in Edinburgh

De Schotse brouwerij en pubketen Brewdog heeft plannen bevestigd om later dit jaar haar eerste hotel in Edinburgh te openen. Medeoprichter James Watt tweette over Doghouse Edinburgh: ‘Een geweldig bierhotel en bar in het hart van de hoofdstad van Schotland’. ‘Verwacht bier van de tap in alle kamers, minibars gevuld met de beste bieren ter wereld en koelkasten in de douche voor douchebieren’, voegde Watt eraan toe. Volgens de groep zal het pand 18 duurzame hotelkamers bieden, evenals een Brewdog-bar met 30 bieren van de tap, en een bar op het dak met een ‘stadsbos’.

Disneyland Paris weer snel open

Disneyland Paris opent 17 juni 2021 de deuren van het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney’s Newport Bay Club en Disney Village. Er zijn aangescherpte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen om gasten veilig te verwelkomen. Het park heeft uitgebreide mice-mogelijkheden. Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel gaat open op 21 juni 2021 en de verkoop start op 18 mei 2021. Het is het eerste hotel ter wereld dat gewijd is aan Marvel kunst. Het hotel brengt een eerbetoon aan de thuisplaats van de Marvel Superhelden en hun bedenkers, biedt eersteklas comfort en persoonlijke service en viert de cultuur en levendige energie van New York City, ingericht als een kunstgalerie in New York.

NH werkt samen met spoedtest.nl

NH Hotel Group en Spoedtest.nl zijn een samenwerking aangegaan. Onlangs opende NH Hotel Group haar eerste corona testlocatie in samenwerking met Spoedtest.nl. Klanten kunnen nu ook in hotel NH Schiphol Airport terecht voor een PCR-test met wereldwijd erkend reiscertificaat, sneltest en/of antistoffentest. In de aankomende periode kunnen hotelgasten zich tegen een gereduceerd tarief in de deelnemende locaties van NH Hotels, NH Collection en nhow hotels laten testen. Alle uitgekozen hotels zijn centraal gelegen. Afspraken voor een test kunnen hier gemaakt worden. ‘De pilot periode is erg succesvol verlopen en wij zijn erg blij met de samenwerking met Spoedtest.nl. We gaan daarom verder uitbreiden naar 16 centraal gelegen NH hotels verspreid door heel Nederland. Zo bieden we de mogelijkheid aan hotelgasten, bezoekers van vergaderingen en onze werknemers om zichzelf te laten testen’, aldus Walter Kok, Regional Director of Operations Nederland bij NH Hotel Group.

Postillion in WTC Rotterdam

Postillion Hotels heeft een nieuw hotel in het World Trade Centre (WTC) Rotterdam geopend. De Nederlandse hotel- en congresketen opende in 2015 al een Convention Centre in het Rotterdamse rijksmonument en voegt hier nu een hotelaccommodatie aan toe. De voormalige kantoorruimtes zijn omgebouwd tot 168 hotelkamers, met in het interieur een knipoog naar onder andere de skyline van Rotterdam. Eerder deze maand opende Postillion ook een Meeting Centre in The Globe, Den Haag. De hotelketen kiest er bewust voor om te blijven investeren in deze uitdagende tijd en wil daarmee haar positie op de internationale congresmarkt versterken. Aanwezig in wereldsteden Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels:Met de opening van een hotel in onze vestiging in Rotterdam geven wij verder vorm aan onze ambitie om internationale congresgasten aan te trekken en optimaal te kunnen bedienen. Door aanwezig te zijn op prominente locaties in Nederlandse wereldsteden bieden wij onze gasten uit binnen- en buitenland een complete Meet-Work-Stay ervaring. Rotterdam is één van de snelst groeiende markten voor zakelijk toerisme in Nederland en daarom voor ons een logische uitbreiding.’

Deel dit artikel