Advertorial


Duurzaam Zwitserland

In de top 20 van de EPI en GDS Index

Foto: Trainrunner Becs de Bosson ©Zwitserland Toerisme/Philippe Woodtli

Zwitserland werkt gewoon. Betrouwbaarheid, stiptheid, politieke en economische stabiliteit en echte natuur om te ontdekken. Het afwisselende landschap, de schitterende bergen, de vele meren, de aantrekkelijke steden en het goed georganiseerde openbaar vervoer maken het verblijf aangenaam en veelzijdig.

Uit studies van Columbia & Yale universiteiten is gebleken dat Zwitserland ieder jaar in de top 20 van Environmental Performance Index staat.

De Global Destination Sustainability (GDS) Index wil bestemmingen inspireren duurzaam te zijn aan de hand van 69 indicatoren. De bestemmingen Zürich, Genève en Lausanne-Montreux staan al jaren op de GDS Index. In 2021 hebben 5 nieuwe bestemmingen zich aangemeld: Basel, St.Gallen, Lugano, Luzern en Interlaken.

Onderweg Duurzaam reizen in Zwitserland met het uitstekende openbaar vervoer. Het duurt slechts 4 uur om het land van oost naar west te doorkruisen, 3 uur van noord naar zuid. Onderweg vergaderen? In de Salon de Luxe (rollende vergaderruimte) van de Rhätische Bahn (gebruikt 100% waterkracht voor hun locomotief) is dit mogelijk.

Foto: Bernina Express ©Rhätische Bahn/Christoph Benz

Milieubewuste activiteiten Samen met je collega’s iets terug doen aan de natuur. De Zwitserse natuurparken staan open voor vrijwilligers, die een handje uit de mouwen willen steken. Goed voor het teamverband. Of leer koken met restjes. Iets doen aan voedselverspilling. Een goed uitgangspunt. Ga werken op een boerderij. Ervaar hoe het is om hier te zijn. Je leert hoe je hooi moet maken, hoe je een koe melkt en kaas kunt maken en uiteraard overnacht je in een berghut. Dit en meer activiteiten.

Swiss Tavolata Heerlijk genieten van lokale producten en regionale gerechten. Ervaar de gastvrijheid van plattelandsvrouwen en vrouwelijke boerinnen, die op traditionele wijze een maaltijd bereiden en uitserveren.

Foto: Parc Ela ©Zwitserland Toerisme/Mattias Nutt

Foto: Food waste ©this is us GmbH

Foto: Tavolata Melide ©Ticino Turismo

Onze Swisstainable manifesto Bekijk de video

Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals.

Voor advies en informatie: Switzerland Convention & Incentive Bureau Lisette van Dolderen E scib.nl@switzerland.com T 020 620 92 29 W www.MySwitzerland.com/meetings