Airline nieuws


Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Door: Tijn Kramer

Webinar met topbezetting op 16 juni Luchtvaartbelangenvereniging BARIN houdt op woensdag 16 juni een webinar over de heropstart van reizen, onder de naam ‘Cleared for Take-off, a safe restart of travel’. Een panel met onder andere Dick Benschop (Schiphol), Pieter Elbers (KLM), Frank Oostdam (ANVR) en Willy Walsh (IATA) bespreken de uitdagingen in de branche. Dit webinar gaat over de heropstart van reizen en onze branche; het herstel waar we allemaal naar uitkijken. We weten – met duidelijk bewijs – dat wanneer reisbeperkingen worden versoepeld of zelfs beter worden weggehaald, er een sterke gretigheid is om weer te gaan reizen’, aldus BARIN in de uitnodiging. Een panel bespreekt de uitdagingen van de branche in de Studio van RTV Film Productions in Hilversum. Sprekers zijn onder andere Dick Benschop (President en CEO van Royal Schiphol Group), Pieter Elbers (President en CEO van KLM), Frank Oostdam (voorzitter, directeur ANVR), Willie Walsh (directeur-generaal van IATA). Alex Tiester en Sybren Hahn van McKinsey & Company zullen tijdens het webinar reisvooruitzichten, voorspellingen en perspectieven geven. Het webinar is op woensdag 16 juni via een video conferentie en is van 16.00 tot 17.15 uur. Aanmelden kan hier.

Volop nieuwe zomerbestemmingen KLM KLM’s Europese netwerk van bestemmingen zal richting de zomer weer geheel zijn opgebouwd. Zodra het mogelijk is, zullen de frequenties op populaire bestemmingen worden verhoogd en wordt meer capaciteit ingezet. Nieuw deze zomer zijn Belgrado, Verona, Palma de Mallorca en Dubrovnik. Naar populaire bestemmingen, zoals Porto en Ibiza, zullen in de maanden juli en augustus vluchten worden bijgezet of worden grotere toestellen ingezet. Ten opzichte van de zomer van 2019 is er een aantal wijzigingen in het netwerk. Växjö (Zweden) is tijdelijk opgeschort en de bestemmingen Marseille en Nantes worden weer door Air France uitgevoerd vanaf Schiphol. Eerder in 2021 werden Southampton, Poznan en Cork toegevoegd aan het netwerk. In de zomerdienstregeling 2021 vliegt KLM naar vier nieuwe Europese bestemmingen, waarvan drie in de piek van het zomerseizoen: Belgrado (vanaf 13 mei tot 7 keer per week), Verona (vanaf 26 juni tot 7 keer per week), Palma de Mallorca (vanaf 26 juni tot 7 keer per week) en Dubrovnik (vanaf 26 juni tot 7 keer per week). Vergeleken met eerdere jaren zal KLM relatief meer capaciteit inzetten op Zuid-Europese bestemmingen in Portugal, Spanje, Italië, Kroatië en Griekenland. De verwachte capaciteit op de Europese vluchten zal tussen de 50 en 75 procent liggen. Hierin kunnen wijzigingen optreden. Kleurcodes die gelden voor de bestemmingen kunnen veranderen, net als de frequenties van vluchten.

Foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Transavia: Salzburg, Split en meer frequenties Transavia lanceert deze zomer een nieuwe route van Amsterdam naar Salzburg. Het is een route die in de winter al veel wordt gevlogen en nu ook in de zomer wordt opgestart. Volgens Transavia wordt Oostenrijk als zomerbestemming steeds populairder. Met de uitbreiding in de zomer vliegt Transavia nu vrijwel het hele jaar naar Salzburg. Daarnaast breidt Transavia de frequentie van een aantal bestemmingen uit. Het gaat onder andere om Ibiza, Thessaloniki, Faro en Heraklion (Kreta). Daarnaast start Transavia een nieuwe route van Amsterdam naar Split, een bestemming die al wordt aangeboden vanuit Rotterdam. ‘We passen het netwerk aan omdat we zien dat de vraag naar een aantal bestemmingen toeneemt’, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. De eerste vlucht naar Salzburg vertrekt op donderdag 8 juli. Transavia vliegt twee keer per week op de stad: op donderdag en zondag. De vluchten zijn boekbaar tot en met 31 oktober. Vanaf medio december kan ook weer naar Salzburg worden gevlogen voor de wintervakantie, vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De eerste vlucht naar Split is op 6 juli. Er wordt gevlogen op dinsdag, donderdag en zondag. De vluchten worden verkocht tot en met 29 augustus.

Deel dit artikel