De post-covid plannen van Zwitserland


Zwitserland: ‘inspireren en werken aan herstel’

Door: Tijn Kramer

Regeren is vooruitzien. Er wordt hard gewerkt aan een betere toekomst. Lisette van Dolderen namens Zwitserland en de mooie plannen voor de herstart.

Niemand weet precies wanneer we weer reizen kunnen. Maar wat is jullie bestemming nu aan het doen om straks weer bezoek te trekken? Zwitserland Toerisme is volop in beweging en staat klaar als we weer mogen en kunnen. Aangezien reizen nog niet mogelijk is, blijven we onze relaties wel inspireren. Door middel van uitsturen van nieuwsbrieven en onderhouden van contacten via alle mogelijke kanalen. Er wordt gewerkt aan een recovery programma. Voor de MICE betekent dit, dat we onderzoek doen naar nieuwe producten en uitdiepen van bestaande thema’s. Dit wordt in een later stadium uitgerold.

Zetten jullie nu in op digitale oplossingen of wachten jullie eerder tot de storm voorbij is. Of beide? Gelukkig leven we in een tijdperk dat er op gebied van online veel mogelijk is. Afgelopen jaar hebben we een hybride evenement ‘Meet Switzerland’ georganiseerd in het Felix Meritis in Amsterdam. Er namen 55 personen deel, waarvan de meeste online. Voor 2021 staan Webinars gepland. Gaan jullie straks speciale acties of campagnes starten als we weer mogen reizen? De promotie van het land Zwitserland blijft doorgaan, alleen zal de vorm aangepast worden. Nu veelal digitaal contact: nieuwsbrieven, LinkedIn, maar ook de old-school activiteiten zoals een informeel telefoontje of een verrassingspakket met Zwitserse producten per post sturen, zijn nog steeds heel erg waardevol om onze contacten te onderhouden. Als het zover is, worden zoals vanouds studiereizen en netwerkevenementen georganiseerd. Welke covid maatregelen nemen jullie of gaan jullie nemen straks? Veel hotels, restaurants en kabelbanen hebben hun locatie aan de maatregelen aangepast. Daarnaast werd in mei 2020 jaar het label ‘Clean & Safe’ gelanceerd. Het label toont gasten dat ze een bedrijf bezoeken dat de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van de betreffende branchevereniging naleeft. Voorbeelden van deelnemende brancheverenigingen zijn HotellerieSuisse, Seilbahnen Schweiz en GastroSuisse, die respectievelijk hotels, kabelbanen en restaurants in Zwitserland vertegenwoordigen. Zwitserland Toerisme ondersteunt dit label.

Waarom is jullie bestemming straks een logische keuze? Zwitserland werkt gewoon. Betrouwbaarheid, bereikbaarheid, stiptheid, politieke en economische stabiliteit, authenticiteit en veelzijdigheid. Makkelijk bereikbaar én makkelijk bereisbaar. Zwitserland is compact qua land en uitmuntend qua infrastructuur: je reist zo van de gletsjers naar de palmbomen en van de steden naar de bergen. Zelfs met het openbaar vervoer kom je in alle uithoeken van het land. Door het label ‘Clean & Safe’ staat Zwitserland klaar om gasten op een zo veilig mogelijke manier te ontvangen.En Zwitserland is erg flexibel en speelt in op de vraag van de markt door kleinere congressen te organiseren.

Deel dit artikel