De post-covid plannen van Frankrijk


Frankrijk: Protocollen en labels

Door: Tijn Kramer

Ook Franktijk staat klaar voor een nieuwe start. Er wordt hard gewerkt om straks weeer top of mind te zijn! Diana Klinkenberg namens Atout France over de Franse plannen.

Niemand weet precies wanneer we weer reizen kunnen. Maar wat is jullie bestemming nu aan het doen om straks weer bezoek te trekken? Aangaande de B2B markt/MICE. Sinds vorig jaar wordt alles in het werk gesteld om de buitenlandse bezoekers zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen. Voor alle sectoren worden protocollen en labels ontwikkeld. Zo bestaat er voor de hotels, restaurants en cafés die aan het Covid-19 protocol voldoen het label “Notre etablissement s’engage” dat door de Franse overheid is ontwikkeld.

Zetten jullie nu in op digitaal, of wachten jullie eerder tot de storm voorbij is. Of beide? Wat Atout France betreft vinden wij het heel belangrijk om ondanks dat er nu niet gereisd wordt in contact te blijven met de reisprofessionals en de MICE agenten. Wij versturen regelmatig nieuwsbrieven met de laatste nieuwtjes uit Frankrijk waaronder de Covid-19 maatregelen. Uiteraard organiseren wij webinars en virtuele workshops om de reisprofessionals te informeren over de nieuwste producten die in Frankrijk te vinden zijn. Afgelopen november hebben wij onze virtuele workshop “Virtuel Travel to France” georganiseerd met 16 Franse partners en meer dan 20 Tour-operators. Het accent van deze bijeenkomst lag op slow- en duurzaam toerisme. Voor de MICE markt hebben wij in november 2020 een webinar georganiseerd waarbij Parijs, Noord Frankrijk en Reims gepresenteerd werden. Dit jaar zullen wij een aantal webinars organiseren waaronder de eerste van Marseille op 13 maart plaatsvindt. In mei zullen ruim 80 partners van het VVV kantoor van Parijs tijdens een virtuele workshop de touroperators en MICE agenten te woord staan. Als het lukt hebben wij voor 1 juni onze workshop Excellence in Amsterdam gepland. Gaan jullie straks speciale acties of campagnes starten als we weer mogen reizen? Jazeker, samen met al onze regios. Maar daar gaan we binnenkort meer bekend over maken. Welke covid maatregelen nemen jullie of gaan jullie nemen straks? De MICE sector heeft zich meteen aangepast aan de gezondheidsmaatregelen. Veel venues bieden de mogelijkheid om hybride bijeenkomsten te organiseren. Ondanks de Covid-19 crisis worden er nieuwe venues en hotels geopend om groepen te kunnen ontvangen. Naast dat er in Frankrijk veel aandacht wordt besteed aan de sanitaire maatregelen wordt er ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid ook in de MICE sector. Restaurants, hotels en venues spelen hierop in. Zo is onlangs in Frankrijk de eerste Michelin ster uitgedeeld aan een vegan restaurant: Ook aantrekkelijke steden voor de MICE sector besteden hieraan veel aandacht: Lyon, Nice, Nantes.

Waarom is jullie bestemming straks een logische keuze? Franrijk is voor de MICE markt een belangrijke bestemming omdat het een veelzijdige dichtbij bestemming is met een goede bereikbaarheid. Niet alleen per auto reis je er zo heen, maar ook met de trein. Naast de verbinding met de Thalys is het ook mogelijk om bijvoorbeeld in Brussel op de TGV te stappen voor een rechtstreekse verbinding naar veel steden in Frankrijk. Er is een grote diversiteit in locaties zoals mooie historische locaties, maar ook ultramoderne venues en hotels waar je met kleine en grote groepen kunt verblijven, allerlei activiteiten kunt ondernemen en genieten van culinaire (vegetarische) maaltijden. Komende jaren vormt Frankrijk het decor voor een aantal zeer grote sportieve evenementen, zoals de Rugby World Cup van 8 september tot 21 oktober 2023, de Olympische spelen van 26 juli tot 11 augustus 2024 en de Paralympische Spelen van 28 augustus tot 8 september 2024.

De agenda van Frankrijk

PARIS 2021 - Heropening van la Samaritaine in Paris door de groep LVMH. Naast de opening van de bekende winkel zal ook het nieuw 5 sterren hotel l hôtel Cheval Blanc geopend worden. 2021 - Heropening van musée Carnavalet 2021 – Bourse de Commerce – Pinault Collection 2021 – Hôtel Pullman Montparnasse 2021 – Hôtel de la Marine (Museum and venue) 2024 - Grand Palais – heropening (historical event venue) CANNES Quadruple certification ISO du Palais des Festivals et des Congrès De stad inversteert 500 miljoen euros in de accommodaties en 338 miljoen euros in de renovatie van de stad en kustlijn MARSEILLE Ter bescherming van de Parc national de la Calangue wordt een duurzaam project gelanceerd Nieuwe venue: Château Promicea, met zicht op de corniche Nieuw: hôtel Maison du monde Hôtel et Suites sur le Vieux-Port NICE Nieuwe verbinding per tram tussen het vliegveld en centrum van de stad (10 minuten) 2 nieuwe hotels bij het vliegveld TOULOUSE MEETT, nieuw Parc des Expositions et Centre de conventions, de derde grootste locatie in Frankrijk buiten Parijs

Enkele voorbeelden van protocollen per sector zijn: Voor campings Voor hotels: Louvre hotels group, Accor Maar ook steden hebben protocolen en labels ontwikkeld: Parijs, Lyon, Lille

Deel dit artikel