Office de Tourisme Grand Roissy


Le Grand Roissy: ruimte en cultuur vlak bij Parijs

©Photo Ugolf

Le Grand Roissy is een atypische en verrassende streek, op maar dertig kilometer van Parijs. Je bent er zo per auto, maar ook via vliegveld Roissy Charles de Gaulle, of met de trein via het eigen TGV-station Roissypole. Het gebied ligt op de grens van de departmenten Val d’Oise en Seine-et-Marne en omvat in totaal vijf gemeenten. Hun combinatie van sterke punten maakt van Le Grand Roissy een intrigerende en aantrekkelijke bestemming. Sportief of historisch Luzarches en Gressy liggen allebei in een prachtig gebied met een goed geconserveerde natuur dat uitstekend geschikt is voor sporten en buitenactiviteiten. Gressy grenst aan het Canal de l’Ourcq en wordt doorkruist door fietsroute EuroVelo3: alles staat hier in het teken van ontspanning. Net als rond Luzarches waar veel wandelroutes lopen, deels door het bosgebied. Écouen is een culturele parel waar veel straten zijn geplaveid met kinderkopjes. Er waren altijd veel schilders actief rond het vierkante kasteel in de stad. In 1979 kreeg dit stoere gebouw een nieuw leven als nationaal museum van de Renaissance. De geschiedenis van zijn artiesten, de bijzondere bomen: in Écouen ontdek je het Île-de-France van de negentiende eeuw.

Veel capaciteit In de plaatsen Roissy-en-France en Le Mesnil-Amelot vindt u alle accommodaties en mogelijkheden voor zakelijke MICE-evenementen als bedrijfsfeesten, vergaderingen en seminars. De capaciteit? Er zijn hier meer dan zevenduizend hotelkamers en meer dan tweehonderd vergaderruimtes. En dit aanbod voor de zakelijke markt vernieuwt en verrijkt zich constant met nieuwe services en mogelijkheden. Zo zijn er afgelopen september de volgende nieuwe interessante adressen bijgekomen: Le Golf International de Roissy en twee nieuwe Hyatt-hotels (le Hyatt House en le Hyatt Place).

©Mairie de Roissy

Nieuwe golfbaan en Hyatt-hotels De internationale golfbaan van Roissy heeft een voor Frankrijk uniek aanbod: een openbare baan met 18 holes, 26 afslagplaatsen, een pitch & putt-parcours met 6 holes, een clubhuis met onder meer een restaurant en bar. Op de golfbaan vind je ook een Academie met als doel het bewustmaken, opleiden en trainen van spelers en leerlingen van ieder niveau. De Franse golfprofessional Jean Van de Velde is hier de hoofdmeester! Het clubhuis is met z’n 1200 vierkante meter groot genoeg om er events en seminars te organiseren. Vanaf het panoramaterras heb je een prachtig uitzicht over de golfbaan. Ook in de twee naastgelegen nieuwe Hyatt-hotels staat alles klaar voor zakelijke evenementen. Het Hyatt Place telt 309 kamers en elf flexibele vergaderruimtes waaronder een conferentiezaal van 250 m². Vanuit alle vergaderruimtes kan je direct naar buiten lopen. Het Hyatt House heeft het karakter van een appartement-hotel met 121 studio’s en suites met aparte slaapkamer. Het is daarom een ideale locatie voor langdurige verblijven. Het Hyatt House heeft een ontbijtzaal, een bar en ook een dakterras dat eventueel afgehuurd kan worden voor een besloten bijeenkomst. Uiteraard worden in deze hotels alle nodige gezondheids- en hygiënemaatregelen getroffen, veelal met gecertificeerde middelen en methodes.

©Office de Tourisme Grand Roissy_Lionel Pages

©Office de Tourisme Grand Roissy_Lionel Pages

©Office de Tourisme Grand Roissy_Lionel Pages

©Office de Tourisme Grand Roissy_Lionel Pages

Contactpersoon: Office de Tourisme Grand Roissy Tariana CARVALHO, Business Tourism Coordinator Mail: tcarvalho@ville-roissy95.fr Tel: +33 (0)1 34 29 43 40 en mobiel: +33 (0)7 66 30 26 86 www.grand-roissy-tourisme.com