Office de Tourisme du Grand Reims


Reims rijmt met heel veel reisplannen!

© Cyrille Beudot

Vanaf Lille is het twee uurtjes rijden en vanuit Parijs brengt de TGV je er in drie kwartier: Reims is een prettig bereikbare stad midden in het noorden van Frankrijk. En mooi bovendien! Cultuurliefhebbers hebben Reims hoog op hun lijstjes staan vanwege de rijkdom aan historisch erfgoed, waaronder drie vermeldingen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Culinaire fans weten Reims te vinden vanwege de zes lokale sterrenrestaurants. Iemand uit de professionele reisbranche hoeft dan eigenlijk alleen nog te weten hoe het zit met de hotelcapaciteit van Reims. Nou, die is óók meer dan goed! De stad telt 3.500 kamers, waarvan meer dan duizend hartje centrum. De meeste adressen zijn modern en comfortabel - nieuw of gerenoveerd - en bieden alle comfort waar de reiziger op rekent. En er staan een paar interessante hotelprojecten op stapel die het aanbod binnenkort vervolmaken.

Een groene stad Reims is niet te groot en niet te klein voor een prettig bezoek. En heeft overal groen. Sowieso ligt het midden in een van de mooiste wijngebieden ter wereld, maar Reims zelf heeft ook 500 hectare parkgebied: Reims is een groene stad midden op het platteland.

© Cyrille Beudot

Champagne anders Een bezoek aan een groot champagnehuis is natuurlijk een must. Maar denk gerust verder dan het standaard kelderrondje plus proefglaasje: er zijn spannender en originelere programma’s mogelijk. Zo organiseert Maison Canard-Duchêne uitstapjes als brunchen in de wijngaarden, een spoedcursus flessen-openen-met-een-sabel, proeverijen van chocola en champagne en zelfs een yoga-klasje in een mooi park (uiteraard met een proefglaasje champagne erbij!). In de charmante slijterijen in de stad worden proeverijen georganiseerd voor meer en minder gevorderde champagnedrinkers en vind je ook veel culinaire workshops met champagne op de ingrediëntenlijst.

© Cyrille Beudot

© Golf de Reims

© Manoir de Verzy

© Cyrille Beudot

Roept de natuur? In de natuur rond Reims zijn veel concepten mogelijk, zoals schatzoeken - een mooie vorm van teambuilding - of gewoon lekker rondtoeren door deze wijnwereld die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Zo’n rondrit kan op allerlei schone manieren: per fiets, e-bike, e-scooter of segway bijvoorbeeld. Je kunt er ook golfen of probeer het nieuwe footgolfen eens uit, waarbij je een voetbal in de - verruimde - holes moet krijgen. Of breng een bezoek aan het natuurpark van La Montagne de Reims, voor een heerlijke dosis frisse lucht.

Locaties te over Heeft uw evenement een privaat karakter, dan is het vinden van een afgeschermde toplocatie geen punt. Of het nu om een hotel gaat, een zaal of een expositieruimte, een champagnehuis, een herenhuis of een ander bijzonder gebouw, zowel in de stad als ergens op het platteland. Binnenkort wordt het toch al zo ruime aanbod aan locaties uitgebreid met een paar nieuwe adressen. Zo krijgt Reims - naast het net gerenoveerde Centre des Congrès van ruim 15.000 m² in het centrum - in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw en modulair Parc des Expositions van ruim 40 000 m². Begin 2022 zal ook de bouw van de gloednieuwe Arena klaar zijn, een multifunctioneel complex voor sportwedstrijden, voorstellingen, ontmoetingsdagen en andere gebeurtenissen. Het is groot genoeg voor vijfduizend tot negenduizend mensen! Reims zet al zijn poorten graag voor u open, weest welkom!

© Cyrille Beudot

Contactpersoon: Office de Tourisme du Grand Reims Nathalie MORTIER, Sales Manager Mail: congres@reims-tourisme.com el: +33 (0)3 26 77 45 30 en mobiel: +33 (0)6 40 63 13 06 www.reims-tourisme.com