Bureau des Congrès Nice Côte d’Azur


Nice Côte d’Azur: een metropool en een wereldbestemming

©OTM Nice Côte d’Azur

Nice is de hoofdstad van de Franse Rivièra en heeft na Parijs het drukste vliegveld van Frankrijk. Begrijpelijk, gezien de kwaliteit van deze waanzinnig boeiende bestemming met zijn vele hotels en congrescentra. Hier krijg je ieder event perfect voor elkaar.

De metropool Nice Côte d'Azur telt 49 steden en dorpen tussen zee en bergen. De beschutte ligging en de rijke geschiedenis geven de streek een eigenzinnige identiteit, of je nu aan de kust bent, in het achterland of aan de voet van de bergen. Nice Côte d'Azur is dé omgeving om te ontdekken wat Frankrijk Frankrijk maakt, want alle Franse troeven zijn er aanwezig. Van berggebied tot platteland, van ruige rivierlandschappen tot grootstedelijke gebieden, van grensstreken en skioorden tot natuurparken en stranden: uw gasten kunnen hier genieten van het beste dat Frankrijk heeft te bieden.

Altijd in beweging, altijd nieuwe projecten Een nieuwe tram brengt je in alle hoeken van de stad Sinds 2020 verbindt een nieuwe tramlijn het vliegveld Nice Côte d’Azur met het stadscentrum. In 26 minuten overbrug je de elf kilometer van het westen naar het oosten van de stad, met twintig stops waaronder de beide luchthaventerminals. Het tarief? Maar 1,50 €!

©OTM Nice Côte d’Azur

Nieuwe hotels in Nice Hotel Plaza: begin 2021 maakt dit vijfsterrenhotel een nieuwe start in een modern design, na twee jaar werkzaamheden. Het Plaza telt 152 kamers en 700 vierkante meters zalen, waaronder een ruimte voor 300 personen in theateropstelling of 200 personen in banketstijl. Het wonderschone dakterras - met restaurant en bar - heeft een panoramische uitzicht over zee en stad. Hilton Garden Inn: in het hippe, heringerichte gebied rond treinstation Nice Thiers komt een nieuw Hilton-hotel met 120 kamers. Het maakt onderdeel uit van de nieuwe ‘diamant’ van Nice, een hotelproject van het metropoolbestuur dat het treinstation van Nice gaat verbinden met tramstation Jean Médecin. In de internationale zakenwijk Grand Arénas - bij Nice Côte d'Azur Airport en het toekomstige Multimodal Station - worden twee nieuwe hotels van de Intercontinental Group Hotel gerealiseerd in een gebouwencomplex van 20.000 m2. Het gaat om een Crowne Plaza viersterrenhotel en een Holiday Inn Express***, beide met 130 kamers. In het complex komen verder kantoren en winkels. Opening eerste helft 2021. Aan de nieuwe Airport Promenade tussen luchthaven en stadscentrum komt een viersterren Sheraton Hotel met meer dan 230 kamers.

Positief gezondheidslabel Confiance Sanitaire Om het publiek bewust te houden van de gezondheidscrisis en het lokale bedrijfsleven te helpen hun klanten en werknemers zonder problemen te ontvangen, werkt Nice met het nieuwe label Confiance Sanitaire. Dit label ondersteunt ondernemingen als hotels, restaurants en winkels bij het implementeren van de gezondheidsadviezen zoals het desinfecteren van handen, dragen van mondkapjes en het houden van afstand.

©OTM Nice Côte d’Azur

Speciaal MICE winter aanbod 2020-2021 De hotels in Nice Côte d’Azur Metropolis bieden tot eind maart korting op seminars en overnachtingen bij een verblijf van 3 dagen/2 overnachtingen voor een groep van minimaal 20 tot maximal 350 pax. Hotel 5* vanaf € 79 voor 1 dag seminar en vanaf € 150 per nacht met ontbijt Hotel 4* vanaf € 50 voor 1 dag seminar en vanaf € 79 per nacht met ontbijt Hotel 3* vanaf € 45 voor 1 dag seminar en vanaf € 69 per nacht met ontbijt De seminar dag is inclusief de zaal, 2 koffiebreaks, zakenlunch, welkomstcadeau en welkomstdrankje. Vermeld ‘micemeetings’ bij het boeken om te profiteren van dit aanbod Meer informatie

Een heel team staat voor u klaar Het Bureau de Congrès is onderdeel van de grote toerisme-organisatie van Nice. Ons hele team staat meer dan ooit klaar om u te helpen bij uw plannen voor congressen, seminars, exposities of incentives. Onze adviezen en ondersteuning zijn volledig kosteloos, maar tegelijkertijd voor u vast ook zeer waardevol! Aarzel niet contact op te nemen, we gaan graag aan de slag. Contactpersoon: Office de Tourisme Métropolitain Nice Côte d’Azur Myriam CHOKAIRY, Corporate Events Manager Mail: myriam.chokairy@nicecotedazurtourisme.com Tel: +33 (0)4 92 14 46 18 of mobiel: +33 (0)6 33 02 37 36 www.meet-in-nice.com