'Hotels, Locaties, DMC Frankrijk'


Frankrijk: dichtbij en uitstekend bereikbaar

©Park hyatt paris vendome

Frankrijk is niet alleen goed bereikbaar vanuit Nederland met de auto maar ook met de trein en het vliegtuig. Reizen met de trein is een duurzame en comfortabele manier om naar Frankrijk te reizen. Dankzij Wifi en (optioneel) catering aan boord kan er onderweg gewoon gewerkt worden. Wanneer er weer via een normale dienstregeling gereden kan worden kun je gebruik maken van de volgende verbindingen met de hogesnelheidstrein: In de zomer en winter zijn er speciale rechtstreekse treinen op zaterdag naar Bourg-St Maurice in de winter (met tussenstops in enkele wintersportplaatsen) en Avignon, Valence, Aix-en-Provence en Marseille in de zomer. Ook met het vliegtuig zijn vele steden rechtstreeks bereikbaar wanneer er weer volgens een normale dienstregeling gevlogen kan worden .

Net zo divers als Frankrijk zelf is, zijn ook de mogelijkheden voor een meeting, incentive, congres of evenement. En dat kan ook prima in een duurzame en groene setting. Duurzame congreslocaties en technische hoogstandjes Volgens de ICCA lijst 2019 is Parijs congresstad nummer 1 en hier wordt al jaren hard gewerkt aan de modernisering van Paris-Expo Porte de Versailles om de impact op het milieu te beperken. Daarbij is een beroep gedaan op 4 vooraanstaande architecten om de 7 paviljoens dan ook meteen helemaal goed aan te pakken. De geplande dakmoestuin op paviljoen 6 is al klaar en is de grootste in zijn soort (ook geschikt voor teambuilding activiteiten). Ook andere daken worden groen. Als alles klaar is, is er 216.000 m2 aan ruimte beschikbaar. Twee hotels met restaurants ontworpen door Jean-Michel Wilmotte, een Novotel en een Mama Shelter, zorgen voor onderdak voor de congresgangers. Het geheel komt in een stadspark te liggen, waar omwonenden ook welkom zijn. Ook buiten Parijs wordt nagedacht over een zo duurzaam mogelijke congreslocatie veelal in de stad gelegen om te zorgen voor een goede bereikbaarheid met openbaar vervoer of fiets. Denk bijvoorbeeld aan Angers, die een modern congrescentrum heeft in groene omgeving, ondersteund door een eco-gecertificeerd netwerk van lokale professionals. Of aan La Cité Nantes Congress Centre die zich richt zich op eco-verantwoordelijke bijeenkomsten. In Rennes kun je in de Couvent des Jacobins terecht voor 4000 m2 in een historische setting in de stad. Vele hotels en restaurants ondertekenden er het ‘Charter of eco-responsible commitment’, want de stad maakt zich al jaren sterk voor een duurzamere samenleving.

In Bordeaux is het expo center vorig jaar uitgebreid met 3 zalen en met het Palais 2 l’Atlantique voorzien van de modernste technieken net als het nieuwe MEETT in Toulouse waar evenementen tot 10.000 personen georganiseerd kunnen worden, maar waar het milieu ook hoog in het vaandel staan. In Straatsburg hebben ze grootse plannen voor een nieuw beursgebouw bij de Europese instellingen, die Japanse architect Kengo Kuma & Associates vorm gaat geven voor 2022.

Op zoek naar bijzondere hotels in Parijs? Het MICE aanbod in de lichtstad blijft in beweging, zo kun je jouw toekomstige klant gerust onderbrengen in het Pullman Paris Centre Bercy met mooie lichte kamers, en prima faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten en ontspanning achteraf. Boetiekhotel de Sinner in het hippe Le Marais weet religie met een erotische knipoog te verenigen, en u geniet er in de Orveda spa. Vlakbij het Gare du Nord ligt het 25Hours Terminus Nord hotel, met het Neni restaurant, beiden een goede weergave van de culturele mix in de buurt. Eveneens in het 10e arrondissement ligt het nieuwe Le Grand Quartier met een gezellige loftsfeer, tuin en vergaderruimtes. Maar vergeet ook niet de gerenommeerde hotelketens die perfect inspringen op de wensen van de MICE klant. Het hotel Park Hyatt Paris-Vendôme bijvoorbeeld met verschillende moduleerbare ruimtes tot 90 personen voor een cocktail. Kleinere groepen kunnen ook terecht in één van de suites. Restaurant Pur’-Jean-François Roquette schotelt uw klanten er een prestigieus diner voor en in het restaurant ‘Sens’ kunnen 80 personen terecht voor een privé diner in luxe setting. Bij mooi weer kan het terras ook geprivatiseerd worden voor een groep. De Trianon Rive Gauche Paris kan 20 personen onderbrengen in de seminar ruimte met daglicht en speciale business services. Zij zijn bovendien trots op het Europese Eco-label dat zij ontvingen. Op de 9e verdieping van het Pullman Paris Eiffel Tower, ligt de 185m2 zaal L’Appart, een zonnige loft en prachtig uitzicht over de Seine, het Trocadero en de Eiffel Toren. Deze prettige hybride ruimte kan ingezet worden voor meetings en evenementen. Het Paris Convention Bureau heeft nog 1001 andere ideeën voor accommodaties, evenementen locaties en teambuilding activiteiten.

©Raising Stones Events

Ideeën voor verblijven in het groen of aan het water in heel Frankrijk

  • Op een half uurtje rijden van Parijs ligt campus Serge Kampf Les Fontaines in een bosrijk park bij Chantilly. Een milieuvriendelijk etablissement met een geweldig Rothschild kasteel voor fine dining en moderne meeting space, met open ruimtes, een vijver, een Normandische boerderij en 7 moderne villa’s met 300 kamers.
  • Eind maart 2021 heropent het prestigieuze Hotel du Palais in Biarritz na een grondige renovatie. Van kamers, faciliteiten tot de zakelijke ruimtes, alles is aangepakt maar wel met respect voor de authentieke sfeer.
  • Het multifunctionele Evian Resort omvat 2 hotels, 11 restaurants, 2 conferentie ruimtes en een concert hal, en levert graag maatwerk voor evenementen en seminars.
  • Aan het meer van Annecy ligt het Impérial Palace waar in een statig hotel maar liefst 21 zalen beschikbaar zijn voor elk type bijeenkomst en een groot terras voor koffie en cocktail breaks. Er zijn ook 3 restaurants en een ruim activiteiten programma voor de meest ludieke teambuildings in de prachtige bergomgeving.

Franse DMC’S die de krachten bundelen Op zoek naar een MICE locatie maar je weet nog niet precies waar? French Keys Network is een samenwerking van 4 DMC’s in heel Frankrijk die buigen op jarenlange ervaring en kennis. Naast Paris Keys (uit de gelijknamige stad) maken My travel Angel (Lyon), Au-dela événement evasion (Bordeaux) en Raising Stones (Côte d’Azur) deel uit van dit netwerk. Zij hebben ervaring met internationale klanten en staan klaar voor producties, congressen en PCO, digitale oplossingen, marketing/content, team building en gastronomie & wijn. Meer informatie: French Keys Network France DMC Alliance is een groepering van Franse incoming agents die niet al te groot zijn en maatwerk leveren in het hogere segment voor zowel leisure als MICE. Alle aangesloten leden werken met betrouwbare en flexibele partners die originele producten bieden, ver van de platgetreden paden. De accommodaties zijn kleinere charme hotel ketens, voor een persoonlijke ontvangst. Wie een incentive reis door meerdere regio’s op het oog heeft zit hier ook goed want de partners kunnen de programma’s op elkaar afstemmen.

©Atout France - Joel Damase

Meer informatie over MICE mogelijkheden in Frankrijk en onze activiteiten Voor de beste MICE tips in Frankrijk kun je terecht op de geheel vernieuwde site voor MICE professionals van het French Convention Bureau van Atout France: http://meeting.france.fr/en

Op de Nederlandse Facebook pagina van het French Convention Bureau vermelden wij onze MICE webinars, bijeenkomsten en kennismakingsreizen en andere MICE nieuws

Deze informatie vind je ook terug op onze blog voor reisprofessionals Vragen? Neem dan contact op met Diana Klinkenberg