Advertentie


Valencia, een duurzame en veelzijdige bestemming voor het organiseren van internationale evenementen

Foto: Feria Valencia.

Valencia heeft het allemaal. Een uitstekende bereikbaarheid vanuit Nederland met volop directe betaalbare vluchten. En dan pas wacht de verrassing die Valencia is en blijft. Een levendige en veelzijdige stad met prachtige contrasten tussen historische gebouwen en hypermoderne architectuur. Een stad met een rijke gescheidenis maar met volop oog voor een duurzame mooie toekomst. En zoals altijd, een heerlijk culinair aanbod op alle denkbare niveau’s. Een MICE-speler van formaat met meer dan genoeg goede hotels en een zeer bijzondere varieteit aan evenementenlocaties. En tot slot, de heerlijke Spaanse zon, liefst 300 dagen per jaar! En uiteraard, met alle vereisten voor een volkomen veilige bijeenkomst! Welkom in Valencia.

Valencia dus. Mediterrane stad met een zeer gevarieerd aanbod aan gepersonaliseerde ervaringen, een Spaanse cocktail van stedelijk leven, kunst, design en mediterrane cultuur. Sleutelwoorden zijn authenticiteit, exclusiviteit en het vermogen om te verrassen. Dit, samen met het opnieuw bedenken van invulling van ruimtes en social distancing, zullen de komende jaren de sleutels zijn tot congressen, conventies en bijeenkomsten. Valencia heeft intensief gewerkt aan het verbeteren van de cultuur, het erfgoed en het gedifferentieerde aanbod, met onovertroffen ervaringen, die het de ideale plek maken voor toekomstige evenementen. Veilig, vertrouwd en toch vooral verrassend.

De stad heeft ‘Unique València’ gecreëerd, een lijst met gepersonaliseerde, exclusieve en geselecteerde voorstellen, gericht op cultureel en stedelijk erfgoed. Het biedt unieke ervaringen met een Valenciaans tintje rond zeven gebieden: verblijven, wellness, sport, cultuur en vrije tijd, winkelen, gastronomie en reizen met kinderen. Kies daarbij uit een bijzondere selectie evenementenruimtes en een mooi aanbod uit vijfsterren-, luxe- en boetiekaccommodaties, die kunst en design combineren in karakteristieke gebouwen. Verspreid over de hele stad maar altijd in een unieke omgeving, variërend van de Jardin del Turia tot het strand van Malvarrosa, L'Albufera of het historische centrum.

Foto: Palacio Congresos

En dan heb je nog de culinaire traditie, een mooi aanbod aan sport- en wellnessmogelijkheden – met de Middellandse Zee als de hoofdrolspeler. Er zijn zoveel mogelijkheden zoals varen, vissen, zeilen, hardlopen, golfen of fietsen in de natuurlijke en stedelijke gebieden van València, vol hoekjes die gewijd zijn aan welzijn. En wat te denken van een heerlijke wijn- en tapastour door het historische hart van de stad. Met een lokale gids bezoek je onder meer de San Nicolas kerk, de ‘Sixtijnse kapel van Valencia’ en geniet je van heerlijke gerechten en prijswinnende wijnen.

Foto: Ciudad de las Artes y las Ciencias.

En tot slot, maar o zo belangrijk en een absolute must in deze tijden: duurzaamheid! València streeft ernaar een duurzame en inclusieve bestemming te zijn. De hoofdstad van de Turia is dan ook de eerste stad ter wereld die de ecologische voetafdruk van al haar toeristische activiteiten verifieert en certificeert. In dit rapport zijn de bronnen van broeikasgasemissies en hun effect op het milieu gemeten in tien verschillende gebieden die verband houden met het toerisme, zoals vervoer naar en in de stad, accommodatie, het eten in restaurants, uitgaansgelegenheden of winkelen; afvalverwerking, waterbeheer of de infrastructuur die nodig is om het toeristisch aanbod te ondersteunen. Daarnaast heeft València zich aangesloten bij de GDS-Index, het toonaangevende duurzaamheidsbenchmarking- en verbeteringsprogramma voor bestemmingen over de hele wereld, dat wordt gebruikt om de huidige sociale en milieuprestaties van een bestemming te evalueren en betere prestaties te stimuleren. Valencia betekent een keuze voor duurzaamheid en veelzijdigheid. Dankzij het aangename mediterrane klimaat, de voortreffelijke gastronomie en de architectonische contrasten, blijft València haar bezoekers verrassen. Deze diversiteit aan ervaringen en landschappen is een van de meest aantrekkelijke aspecten voor organisatoren van evenementen.

image