Ideale mogelijkheden als alternatief voor het thuiskantoor


Hotels en het hybride werken

Door: Tijn Kramer

Nood breekt wetten. Nu de hotels zo goed als leeg staan en het thuiswerken door de overheid wordt gepropagandeerd - maar soms praktisch tegen bezwaren stuit - is er een nieuwe hybride werkplek ontstaan. De hotelkamer of eventlocatie als nieuw tijdelijk kantoor. Een overzicht aan de vele (!) mogelijkheden. Kansen in de crisis.

‘Een overgroot deel van de Nederlanders, ruim 87%, ondervindt hinder tijdens het thuiswerken. De meeste hinder ervaart men doordat men minder sociale contacten heeft met collega’s of klanten (49,3%) of doordat privé en zakelijk door elkaar lopen (35,4%).’ Dit blijkt uit onderzoek onder 3.185 Nederlanders dat is uitgevoerd door Accor. Het is de reden dat niet alleen de Franse hotelketen maar bijna elke grote en kleine aanbieder flexibele werkplekken aanbiedt.

Laten we eens rondkijken en vooral ook de proef op de som nemen. Veel hotelketens geven – uiteraard immer gehoor gevend aan de laatste RIVM-maatregelen, in veel gevallen de keuze tussen een flexibele werkplek of een tot goed kantoor omgebouwde kamer. Die werkplek kan in de lobby zijn, in de bar of waar dan ook. De kamers zijn dan bijvoorbeeld ontdaan van bed maar voorzien van een serieus bureau. Eden Hotels Zo ook bij Eden Hotels, waar we zelf eens een werkweek aan de slag gaan. De volledig gemeubileerde ‘Eden Office Suites’ vind je op 13 locaties in Nederland, verspreid over 8 grote steden. Je eigen kantoor in een hotel, waarin je - of je team - in alle rust kan werken of juist weer even op gepaste afstand bij elkaar kunt komen. Ik check in voor een werkweek in kamer 120 van het Amsterdamse American Hotel, inmiddels ook bekend als Hardrock Hotel Amsterdam American. Maar het nog immer klassieke Amsterdamse stadshotel voelt aan als een verademing als het gaat om een werkplek. Eden Office Suites zijn zo ingericht dat ze van alle gemakken en vereisten zijn voorzien. Een rustige kamer met uitzicht op het Leidseplein, maar zonder meer rustig. De wifi is sterk, het bureau ruim en er staat water, thee en – heel belangrijk – een goede Nespressomachine en – hulde – een zeer ruime voorraad goede koffiecups. Ook ligt er een roomservice-kaart voor de lunch (foto boven). Het heeft wat chics, een week werken in dit beroemde hotel. Je houdt de hele week je keycard en tijdens werkuren kan ik in alle rust aan de slag. Geen huisdieren, geen thuiswerkende partner, en bij binnenkomst en vertrek immer de vriendelijke woorden van het leuke hotelpersoneel. Uiteraard was ik graag even in de bar geweest, of het restaurant bezocht maar dat is voor een ander keer. Ik kon weliswaar ook van de gym gebruik maken, maar ook hier: ik had het gewoon druk. Maar het is wel fijn even tussen de middag een verkwikkende douche te kunnen nemen. En iedere ochtend bleek de kamer weer goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Een veilig gevoel. En ook hier, zoals bij veel hotelketens, kun je tegen meerprijs of met korting een nachtje blijven slapen. Zonder meer een aanrader maar daar komen we een volgende editie weer op terug. Maar het moge duidelijk zijn, de werkplek in het hotel heeft duidelijke meerwaarde ten opzichte van het ‘gedoe’ thuis, dat uiteindelijk ook vooral een fijn huis moet zijn om te ontspannen en niet een kantoor met een bed. Zeker voor wie wat kleiner woont…

Want, zo gaan we even terug naar het onderzoek van Accor, thuiswerken is voor velen geen ideale situatie en daar heeft het bedrijf ook geen baat bij! ‘Van alle Nederlanders die thuiswerken, ervaart dus 87,3% hier hinder bij. Als voornaamste reden wordt het gebrek aan sociale contacten met collega’s en/of klanten genoemd. Maar liefst 49,3% van de ondervraagden gaf dit aan. Ook wordt er hinder ervaren doordat er geen duidelijke scheiding is tussen werk en privé (35,4%). Tijdens het werken thuis is het betrekkelijk eenvoudig om gestoord te worden door kinderen of partner. Zo heeft 14,3% last van partners die ook thuiswerken en 16,3% last van huisgenoten of huisdieren. Op de vraag hoe het thuiswerken verschilt van het werken op een kantoor, dan zegt 47,6% minder te bewegen. De wandeling naar de koffieautomaat of rondje tijdens de pauze zorgen op kantoor kennelijk nog voor de nodige beweging. Ook vergeet men weleens een pauze te nemen als er geen collega’s om je heen zijn. (34,6%). Verder veroorzaakt thuiswerken een gevoel van eenzaamheid (25,9%), een lage energie (16,4%) en ervaren veel respondenten dat ze, in vergelijking tot het werken op kantoor, minder controle hebben op wat er zich afspeelt op de werkvloer (20,9%).

Alternatieve werkplekken Veel Nederlanders hebben behoefte aan werkplek waar ze dus niet gestoord worden. Op de vraag aan welke eisen een externe werkplek moet voldoen, dan wordt een snelle WiFi-verbinding als absolute vereiste genoemd. Bijna 69% van de ondervraagden noemen dit als een zeer belangrijk aspect. Dit is begrijpelijk nu werknemers en -gevers met z’n allen erg afhankelijk zijn van Zoom, Teams en Skype om contact te onderhouden met collega’s en klanten. Ook moet een werkplek rustige ruimten hebben waar men ongestoord kan werken. Dit sluit aan op de hinder die men ondervindt van andere huisgenoten. Verder moet de plek schoon zijn (25,6%), voldoen aan Covid-19 regels (30,8%) en qua voorzieningen eten en drinken in de buurt hebben (22,4%) Op de vraag welk type locaties in aanmerking komen voor alternatieve werkplek, dan noemt men flexibele kantoorplekken (45,7%) en hotelkamers (29,6%) of vergaderruimten in een hotel (26,7%).

Proef op de som Veel hotels hebben speciale voorzieningen voor werkenden die een externe locatie zoeken. Zo heeft hotelgigant Accor het ‘Hotel Office’-concept waarbij mensen hun eigen hotelkamer kunnen boeken om zo ongestoord te kunnen werken, met alle faciliteiten onder handbereik. Accor hotels dragen verder het Accor ALLSAFE label, wat betekent dat de hotels voldoen aan de meest strikte eisen als het gaat om de hygiëne in hotels. Erwin van der Graaf, Vice President Operations bij Accor Nederland, ligt toe: 'Miljoenen mensen moeten zich aanpassen aan de nieuwe manier van werken. Uit dit onderzoek blijkt dat nog een flinke uitdaging. Als Accor hopen wij ons steentje aan werkend Nederland te kunnen bijdragen door onze hotels in te zetten als ideale werkplek. Het onderzoek laat zien dat hier sterke behoefte aan is. We hebben speciale ruimten waar rustig gewerkt kan worden en verder zijn alle gemakken van een hotel binnen handbereik. Het Hotel Office biedt een ideale omgeving om efficiënt en effectief te werken.'

Andere aanbieders Maar de Franse hotelketen staat natuurlijk niet alleen in haar aanbod. Je kunt bijna stellen welk hotel het niet heeft. De Nederlandse hotelketen citizenM zet abonnementsvormen in de markt die zich richten op de ‘digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken’. Dit aanbod is al wereldwijd beschikbaar, want we hebben het uiteraard over een mondiale trend. citizenM lanceert dus ‘corporate subscription by citizenM’ – een alles-In-éen slaap-werk-ontmoet-pakket voor bedrijven wier werknemers op afstand werken of regelmatig reizen. Abonnees kunnen voor 550 euro per maand op elk gewenst moment in elk van de 21 citizenM hotels ter wereld, gebruik maken van de werkfaciliteiten; drie nachten verblijven in een citizenM naar keuze én gebruik maken van de vergaderruimten. De werknemer kan desgewenst meer nachten toevoegen of meer vergaderruimte uren toevoegen tegen een gereduceerd tarief. Maar het kan ook veel korter en wat goedkoper, zeker nu je nog bijna niet mag reizen ideaal. Je kunt bij Postiljon Hotels komen werken in hun Business Points, voor 7 euro per uur. Van der Valk biedt ‘thuis-van-huiswerkplekken aan. Je kunt ook in (zeer) grote luxe gaan werken: via de app MEOW (My Extraordinary Workspace) kun je bij de crème de la crème van de beste Amsterdamse hotels terecht. Van het Okura tot De l’Europe, van het Conservatorium tot het Pulitzer en het Hilton Schiphol. Prijzen voor deze ‘day use’ zijn doorgaans – eerlijk is eerlijk – schappelijk tot gewoon zeer goedkoop. 39 euro voor een dag werken in het Hilton Schiphol, 30 euro voor het Kimpton de Witt, dat is zeker redelijk, 40 euro in het Pulitzer. Maar de keuze is dan ook enorm, en dus de concurrentie. Een nog veel groter aanbod, ook buiten de hoofdstad staat op www.voordethuiswerkers.nl. Zo’n 150 hotels hebben zich in het hele land aangesloten om werkplekzoekenden een dag (of langer) een fijne werkplek te bezorgen.

En dan is er nog een bijzondere optie. Want, als je niet per se live hoeft te meeten…waarom zou je nog in Nederland blijven als je wereldwijd kunt werken. Daarom heeft TUI Nederland de ‘Workation’ geïntroduceerd: de combinatie van werken op een heerlijke vakantieplek en in je vrije tijd vakantie vieren zonder dat het je vakantiedagen kost. ‘Een frisse duik voordat je inlogt op je laptop, een boswandeling na de lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op het strand om het einde van een productieve werkweek te vieren? Check! Daarbij is een nieuwe omgeving ook nog eens heel goed voor je creativiteit en werkplezier’ zo brengt de vakantie-marktleider het, uiteraard met in acht neming van wat mag en niet ‘mag’ qua reisbeleid van de overheid. Het is misschien wel de mooiste optie. Het nieuwe hybride werken toont eens te meer de creativiteit van de markt. Het zal zeker niet de inkomsten genereren die normale hotelgasten opleveren, maar het is ‘iets’. En dat ‘iets’ is zich wel aan het ontwikkelen tot iets moois, iets waar over nagedacht kan worden, ook als ‘straks’ de hotelgasten weer en masse terugkeren. Want het lijkt evident dat de geest uit de fles is. We gaan straks wel weer allemaal reizen, maar de vraag is of we straks allemaal weer naar kantoor willen (of mogen). Iets waar werknemers, maar ook werkgevers, vast heel hard over na gaan denken. De noodoplossing van nu zou zomaar eens een mooi verdienmodel in de toekomst kunnen worden…

Deel dit artikel