Parijs Hotels


Een parel in de Marais

Door: Tijn Kramer

Een zeer bijzonder hotel in Parijs en dat is het. Natuurlijk is een mooie noviteit in de hotellerie in de Franse hoofdstad bijna altijd wel het vermelden waard, maar deze is wel heel bijzonder. Van Evok Hotels: het Cour des Vosges, luxe kleinood op het mooiste plein van de stad.

Welkom in het voormalige Hôtel de Montbrun, een 17e-eeuws pand aan het Place des Vosges 19. Een unieke en historische locatie, het oudste plein in Parijs. Het luxe hotel, met een rustige en intieme entree biedt een bijzonderheid: elke kamer of suite in dit 5-sterrenhotel heeft uitzicht op het paklce des Vosges, officieel Square Louis XIII , met zijn prachtige huizen met hun herkenbare roze bakstenen gevels en leien daken. Nee, een echt mice hotel is het niet. Er is een fraai theehuis van patissier Yann Brys, een Romeins bad bij de spa, maar geen grote meetingruimtes als zodanig. Maar die zijn er volop in Parijs, ook nabij. Wel is er een zeer luxe plek om je gasten onder te brengen op een al dan niet zakelijk bezoek aan de Franse hoofdstad, in misschien wel de meest geliefde wijk van de stad. De Marais, ooit een moeras en nadien een chique buurt voor de Franse revolutie, vervolgens een centrum voor kooplieden en ambachtslieden. Tegenwoordig trekt de Marais modeliefhebbers aan, die op de eerste rij van elke modeweek staan, evenals liefhebbers van geschiedenis, musea en cultuur. Een gevarieerde wijk als geen ander, de Marais kan het beste worden ontdekt door te voet te wandelen en je instinct te laten begeleiden.

Het intieme en luxe Cour des Vosges brengt je terug in de tijd, alsof in het leven van een adellijke Franse familie uit de 16e eeuw. Het hotel en de suites taan vol met sculpturen, keramiek, wandtapijten en meubels. Artistiek. En luxe! De butler overhandigt de sleutel voor een van de slechts 12 kamers en suites, die elk als een pied-à-terre aanvoelen. Cour des Vosges cultiveert de Franse art de vivre en de elegantie van Parijse herenhuizen uit vervlogen tijden. Het heeft geest, karakter en persoonlijkheid. Een echt toevluchtsoord in de reuring van de Marais, een onderscheidende oase in een van de meest levendige buurten van Parijs. De12 kamers en suites zijn over 4 verdiepingen. Elk heeft een keuken en uitgebreide opslagruimte. In het oog springen de hoge (houten) plafonds, een duidelijke herinnering aan het verleden. De kamers zijn superstilvol. Oude stukken terracotta staan naast azuurblauwe wandtapijten, kandelaars verlichten roestvrijstalen tafels. Een van de mooiste en meest bijzondere hotels van Parijs, klaar.

Deel dit artikel